top of page

Aslında Yüzü Güzel


Süper gizli tuttuğumuz, ismini bile üstünde çalışmaya başladıktan ancak bir yıl sonra duyurduğumuz grafik romanımızı bi’ yandan Derya ile yazıp çizerken, diğer yandan kitaba koymayacağımız mini öykülerimizi Aslında Yüzü Güzel hesabından Kasım başında paylaşmaya başladık.


Kasım ayı içerisinde Düşük Bel, Sosyalleşme, Mantı ve Geniş Sandalye isimlerinde dört mini öykü paylaştık. Ay, yazarken kahkaha atmaya başladığım için sonrasında ne yazacağımı unuttum! Gelen yorumlardan bahsedecektim, evet.


Şişmanlık ve beden algısı, üzerinde konuşması epey tedirginlik veren bi’ mesele ya, sadece bu yüzden bile başkalarının bu konuyla ilgili konuşmaya başlamasını önemli buluyorum. Başkalarına alan açmış olmak da ayrıca çok iyi hissettiriyor. Büyük çoğunluğu kadın olmak üzere bi’ sürü kişi hislerine tercüman olduğumuz için teşekkür etti, bi’ kısmı kendi trajikomik tecrübelerinden bahsetti, şişman olmadığı halde benzer mahalle baskılarına maruz kaldığından bahsedenler de oldu, zayıf insanların problemlerini ele almamız gerektiğini söyleyenler de. Başlangıç için geri dönüşlerin bu denli çeşitli olması da Derya ile beni epey sevindirdi.


İnsan, hayatı boyunca en çok duyduğu cümlelerden birini alıp onunla ilgili yazıp çizmeye başlayınca, hayatındaki en trajikomik anılara da yeniden merhaba demiş oluyormuş. Üstelik konuyu ergenlikten ele almaya başlayınca, ergenlik çukuruna da düşüyormuş. Geçtiğimiz ay Instagram’da paylaşmalara doyamadığım 2000’ler Winamp listemi boşuna yapmadım yani 🙂 Resmen ihtiyaçtan çıktı liste, bence tam da bu yüzden epey sevildi. Ergenliğimde deliler gibi dinlediğim Winamp listesi, ergen Ela’nın maceralarını çizerken çok iyi gidiyor. Beni gözünüzde evde kendi kendine ‘’I’m not a girl, not yet a woman’’ diye şarkı söylerken canlandırın. Şimdi hemen bu görüntüyü unutun 🙂


Arşivci ruhum, Aslında Yüzü Güzel’i çizerken yaşadıklarımı, karşılaştığım güçlükleri bir bir yazıp saklamamı sağlıyor. Fakat kitap çıkmadan hepsini paylaşmak konusunda rahat hissetmiyorum. Hem kim bilir, belki o yazılardan da başka bi’ şey çıkar. O zamana kadar vakit buldukça ergenlik listemi dinleyip çizim yaptığım reelsları paylaşmaya devam ederim. Yetişkin Ela’nın mini öykülerini çizerken yaşadıklarımızı da zaten @aslindayuzuguzel ‘den paylaşmaya devam edeceğiz.


Şimdi gidip bi’ şeyler yiyeyim.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page