top of page

İllüstrasyon Kulübü Katılımcı İşleri & Yorumları

İllüstrasyon Kulübü’nü oluşturmaktaki amaçlarımdan biri, katılımcıların üretim yaparken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamak ve illüstrasyonlarını paylaşmaya katılımcıları teşvik etmekti. Bu amaca uygun olarak Eylül 2020 - Ağustos 2021 arası programa katılan tüm katılımcılara tek tek ulaşıp 1. yıl sergimize katılmak isteyip istemediklerini sordum. İşlerini gönderen 28 katılımcıya, İllüstrasyon Kulübü’nün amaçlarından birini gerçekleştirmemde bana destek oldukları için tekrar teşekkür ederim.


Aşağıda her katılımcının birer illüstrasyonunu göreceksiniz. İlgili kişinin diğer işlerini merak ediyor ve / veya sizin için bir şey üretmesini istiyorsanız, kişinin ismine tıklayarak direkt kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.


Katılımcıların ürettiği işlerin altında, kendi cümleleriyle İllüstrasyon Kulübü deneyimlerine ve kamera arkası görüntülere de yer vermenin eğlenceli olacağını düşündüm. Derslerde neler yaptığımız ilginizi çekerse, onlara da göz atabilirsiniz. Katılımcıların izni olmadan kendi görüntülerinin paylaşılmasının uygun olmayacığını düşündüğüm için de ders esnasında çekildiğimiz fotoğrafları eklemedim.


Bu ilk çevrimiçi sergimizin emeklerimize değmesini diliyorum. Bu vesileyle, bana güvenip işlerini gönderen tüm katılımcılara, ekip arkadaşlarım Özge ve Burcu'ya, hayatımı kolaylaştıran ve yoğun çalışma tempomda bana katlanan hayat arkadaşım Mert'e, yüzlerce kilometre öteden desteklerini her zaman hissettiğim canım kardeşlerim ve anneme yanımda oldukları için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!


Belkıs, Ağustos 2021



Katılımcılardan


Merhaba ben Aslı. Çocukluğumdan beri resim konusunda çok yetenekli olan dayıma özendiğim halde kalemi daha yeni yeni elime almaya başladım. İllüstrasyon Kulübü'ne kayıt olurken biraz daha derli toplu ilerlerim diye düşünüyordum. Ama beklentimin çok üstünde bir verim aldım. Dersler hem eğlenceli, hem eğitici, hem de yaratıcı tarafımı ortaya çıkarmak için teşvik edici oldu. Şimdiden pek çok fikir üzerinde düşünüyor ve onlar üzerinde çalışmak için sabırsızlanıyorum. Sevgiler!

Aslı Akçayöz


Her ay, her hafta yeni malzeme ve teknikler sanki hazine avındaymışım gibi inanılmaz keyifliydi. En önemlisi de çizebildiğimi ve çizmeyi sevdiğimi farkettirdi bana İllüstrasyon Kulübü.

Ayşe Nur Dilek Akdeniz


Endüstri Mühendisliğinden mezun olmuş olsam da, altı yaşımdan beri dilimdeki tek mesleki istek ressam olmaktı ve resimden hiç kopmadım. İki çocuk annesi olduktan sonra, tamamen kendimi bu alana kanalize ettim. Belkıs Aksu İllüstrasyon Kulübü sayesinde, artık 35 yaşımda kendimi gerçekten bu alanın içinde hissediyorum.

Beril Bozdoğan


Merhaba, ben Burcu. Çizim yapmaktan, el emeği şeyler üretmekten çocukluğumdan beri çok zevk alırdım. Kariyer seçimlerimi sorguladığım bir zamanda İllüstrasyon Kulübü'yle tanıştım ve hayallerimi şekillendirmemde benim için dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

Burcu Durukan


Hem geleneksel çizim hem de dijital çizim alanında kendime çok şey kattım İllüstrasyon Kulübü sayesinde.Cesaretlendim, heyecanlandım ve üretmek için heveslendim. Belkıs’a emeği için çok teşekkürler.

Burcu Kale


Kendime zaman ayırmak ve çizmeye sebep yaratmak için katıldığım İllustrasyon Kulübü başıma gelen en güzel şeylerden biri oldu. Basit düşünmeyi, elimi korkak alıştırmamayı ve her şeyi çizmenin mümkün olduğunu öğrenmek, deneyimlemek çok çok keyifli.

Deniz Marmasan


Resim yapmak çok küçük yaşlardan beri hayatımın hatta benliğimin bir parçası olsa da, hep yarım bıraktığım, erteleyip ötelediğim bir şey. Evde bir yerlere hevesle yığdığım, her seyahatte yanımda boş yere gezdirdiğim defterlerim kalemlerimle artık bir şeyler üretmek; "bir gün, hafta sonu, tatilde" değil de her gün bir şeyler çizme, boyama, üretme alışkanlığı edinmek için derslere katıldım. İllüstrasyon kulübüyle geçirdiğim iki ayda sevgili Belkıs sade ve basit çizgilerin en keyifli işlere dönüşebileceğini, yaratıcılığın mükemmellikten değil eğlenmekten geçtiğini bana hatırlattı. Sevgiler!

Deniz Menteşeoğlu


Merhaba ben Elif. 29 yaşındayım. Uzun zaman çeşitli ajanslarda içerik üreticisi olarak çalıştım. Çocukluğumdan beri sanatın birçok dalıyla iç içe olmama rağmen resimle tanışmam bu yaşımda oldu. Belkısla ve İllüstrasyon Kulübü ile tanışmak ise tam bir dönüm noktası oldu benim için. Hayalini kurduğumdan çok daha fazlasını öğrendim ve gerçekleştirdim. Hem Belkıs’a hem de İllüstrasyon Kulübü’ne sonsuz sevgi ve teşekkürler.

Elif Atmaca Bulut


Nasıl yol alsam ne yapsam derken kendimi İllüstrasyon Kulübü’nde buldum. Çiziyor, üretiyor, paylaşıyordum ancak eksik olan şeyler vardı sanki. Kulüp sayesinde öğrendiklerimle kendime daha çok güvenerek çizim yapmaya başladım.

Esra Çobanoğlu


İllüstrasyon Kulübü sayesinde çizimlerim artık daha kalıcı, daha anlaşılır.

Ezgi Erdem


Merhaba, ben Ezgi. Arjantin’de modern nakış üzerine eğitim alıyor ve çalışıyorum. Belkıs’ın kulübüne çizimimi kuvvetlendirmek ve bu beceriyi işime adapte edebilmek için yazıldım. Gerçekten sonuçtan çok mutluyum!

Ezgi Ömüriş


Ben Neşe. İstatistikçi olarak çalışıyorum. Hobi olarak yaptığım çizimlerimi profesyonel üretme disiplini kazanmamda yardımcı olan bir atölye oldu. Beni geliştirdi.

Neşe Kutbay


İllüstrasyon Kulübü’ne kendi sesimi bulmak ve tarzımı oluşturmak amacıyla büyük bir heyecanla katıldım, iyi ki de katılmışım. Bu yolculukta bir sürü harika şey öğrenmenin yanı sıra; önce Belkıs'ın asistanı sonra da İllüstrasyon Kulübü'nün koordinatörü oldum ♥️

Özge Özcan


Yapmak istediği mesleği biraz geç keşfetmiş ve umutsuzluğa düşmüş biri olarak, işini sevgiyle yapan ve aktarmak isteyen bir hoca ile karşılaşmak benim için büyük bir şanstı. İlluütrasyona yeni başlayan kişilerle tanışmaya ve aynı dertlere sahip olduğumu bilmeye çok ihtiyacım vardı, İllüstrasyon Kulübü ile bunu yaşamış oldum ve çizmeye devam ettim🌻

Pınar Öcel


İllüstrasyon Kulübü üyesi olmaktan gurur duyuyorum! Dersler çok keyifli, verimli. Dijital illüstrasyonda da kesinlikle sevgili Belkıs ile ilerleyeceğim. 3 yaşımdan bu yana sanatla iç içeyim, 7 yıldır cam mozaik sanatında ilerliyorum. İllüstrasyon Kulübü dersleri sayesinde eskizlerimde kendi tarzımı buldum :) Belkıs’a çok teşekkürler, sevgiler.

Serçin Mezhepoğlu


Duyurusunu her görüşte heyecanlandığım kulübe dahil olmak çok keyifliydi. Tahmin edebileceğimden çok daha profesyonel bir planda ilerledi ders ve tüm süreç. Yapabilir miyim diye çokça tereddüt eden biri olarak, başlamanın zorluğunu aşmak için teşvik eden bir önderliği vardı Belkıs’ın. Farklı teknikleri, yaratıcı bakış açısıyla harmanlayarak kurguladığı dersleri deneyimlediğim harika bir dönem oldu.

Çok teşekkürler ♥️

Sinem Kara


Bu atölyeye katılırken kendimce beklentilerim vardı. Nereden başlayacağımı bulmak, kafayı toparlamak, çizimle tekrar içli dışlı olmak gibi. Evet bunlardan bir kısmına karşılık buldum ama hiç beklemediğim bir getirisi de şu oldu. Kendi yaptığım çizimleri asla beğenmiyor, en katı eleştirmenden daha kötü eleştiriyordum. Belkıs’ın benim ve başkalarının çalışmalarını eleştirirken altını çizdiği ögeler ve olumlamalar, ilk başta çok kötü diye değerlendirdiğim nice çizimleri gözümde başyapıt haline getirdi:)) Ben bu atölyeden kendi çizimlerimi daha bi severek ayrıldım. Taslaklarımı bile kötü olmasın diye mükemelliyetçi bir ruh haliyle çizerken, artık çok da korkmadan içimden geldiği gibi çizmeye başladım. İçine mindfulnes katılmış çizim atölyesi arayan varsa buyursun aramıza hoş gelsin! :))”

Sinem Şengüler


Pandemi sürecinde, uzun yıllar ayrı kaldığım çizime geri dönme fırsatım oldu. İllüstrasyon Kulübü bu yolculuğumu daha da renklendirdi. Seninle aynı amacı paylaşan insanlarla tanışmak da ayrı keyifli.

Sultan Arslanoğlu


36 yaşında bir seramik sanatçısı olarak İllüstrasyon Kulübü'ne katılırken amacım; derste öğrendiklerimle oluşturacağım çizimlerimi, seramikte yaptıklarımla buluşturmaktı. Dersler bittiğinde, aklımdaki fikirler çok daha farklı şekillendi ve birçok konuda bakış açım değişti. Benim için çok faydalı geçen, şahane bir süreç oldu.

Tuba Dora


İllüstrasyon Kulübü, kendim için aldığım “Zorlu Geçen 2020’yi Başarıyla Bitirme Hediyesi”ydi. Çizim yaparken ilham perilerinin gelmesi biraz zaman alabiliyordu, kulüp de tam bu noktada çözüm oldu.

Yonca Selin Şık


Eğitim sisteminin bağnazlığından dolayı fikirlerine ket vurulmuş ve küskün bir iletişim tasarımcısı iken İllüstrasyon Kulübü tekrar hayatın renklerine dönmeme vesile oldu. Meğer ruhumu besleyen şey çizerek hikayeler anlatmakmış. Henüz yolun başında olsam da yolumu aydınlattığı için sevgili Belkıs’a çok teşekkür ederim.

Zeynep Yılmazoğlu



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page